Berichten uit Steenwijk

Het marktplein wordt veranderd

Sinds 3 september 2018 is het marktplein op de schop gegaan. Er wordt een waterkunstwerk gebouwd in de vorm van de oude Steenwijker stad.

De veranderingen van toen en nu naar straks…
Gerelateerde afbeelding
Steenwijker binnenstad vroeger
De verbouwing vanaf september 2018

Oude “Opregtes” nu digitaal beschikbaar

Via www.delpher.nl zijn oude berichten terug te vinden uit de Opregte. Nummers vanaf 1869 tot 1966 zijn digitaal beschikbaar. Typ in de witte zoekbalk “opregte steenwijker courant”. Daarna gaat er een wereld aan geschreven geschiedenis voor je open. Ook in de studiezaal van de gemeente zijn artikelen te doorzoeken. Raadpleeg bovendien Facebook als je wilt.

De avondvierdaagse van Steenwijk

Deze vond plaats van 4 t/m 7 juni 2018. Het was de 65e editie. Voor meer informatie klik je op de link hiernaast. www.avondvierdaagse-steenwijk.nl

Evenementen tijdens de zomer 2018

Op 7, 8, en 9 september is er weer het jaarlijkse kopje cultuur.

Van 18 augustus tot 7 september is er een expositie in Galerie Steenwijk. Die bevindt zich op de bovenverdieping van de bibliotheek. De expositie bevat tekeningen en schilderijen van de broers Geert en Hendrik Kuiper en gaan over de Baarg. Er is ook een boek uitgegeven over de geschiedenis van het betreffende heideveld tussen Steenwijk en Havelte.

Voor meer informatie: Paula Kuiper. e-mail: timmerplaats@zonnet.nl

Evenementen tijdens de herfst 2018

Op 20 oktober 2018 organiseert het gemeentearchief Steenwijkerland activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het thema is “opstand”. De uitvalsbasis is Blokzijl. Voor meer informatie kan je terecht op www.steenwijkerland.nl/dagvandegeschiedenis

De avondvierdaagse van 2014 een succes.

Verschillende weersoorten kwamen voorbij. De eerste twee avonden werden gelopen met prachtig weer.

Op de laatste twee avonden was het weer duidelijk minder goed. Zeer zware regenval, soms met onweer, maakte het voor een aantal volwassen wandelaars, begeleiders en meelopende kinderen, een pittige opgave.

De laatste meters voor de eindstreep werden begeleid door een enorme regenbui waarbij binnen een uur bijna twintig millimeter regen was gevallen. Ondanks deze situatie speelde de muziek door en bleef vrijwel iedereen goed gehumeurd door lopen tot de eindstreep. Daarna was het voor veel wandelaars snel naar huis toe en natte kleding met doorweekte schoenen verwisselen voor droge varianten. Hieronder vind je een kleine foto impressie.

Avond 4 daagse

Avond 4 daagse

Avond 4 daagse

Avond 4 daagse

Avond vierdaagse I

Avond vierdaagse

F3 VV Steenwijk kampioen!

Op zaterdag 17 mei 2014 om negen uur was er een kampioenswedstrijd bij VV Steenwijk tussen VV Steenwijk F3 tegen SJO/SVBSF2.

F3 kampioen 17 mei 2014

Na de wedstrijd was er een optocht op de “platte wagen”door de binnenstad. Het was een groot feest. Trainer Albert Jan Hoof en zijn F3 team zijn, volkomen terecht, supertrots op dit resultaat. De laatste wedstrijd werd met 10-1 gewonnen.

Als je meer wilt weten over dit F3 pupillenteam bij VV Steenwijk, lees dan het f3blog.blogspot.nl